Magyar



Regisztráció

Elfelejtett jelszó

1. Adatkezelési tájékoztató célja

 A Faktum Bútor Kft. (6754, Újszentiván, Szigeti út 15, a továbbiakban adatkezelő) magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen jogi közlemény tartalmát. Kötelezettséget vállal arra, hogy tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen szabályzatban és a hatályos nemzeti jogszabályokban, valamint Európai Unió jogi aktusaiban meghatározott elvárásoknak.

A Faktum Bútor Kft adatkezeléseivel kapcsolatosan felmerülő adatvédelmi irányelvek elérhetőek a www.faktumbutor.hu/adatkezeles oldalon. Ezek az irányelvek a későbbiekben bármikor megváltoztathatóak, az oldal látogatói és felhasználói megfelelő tájékoztatása mellett.

Az adatvédelmi tájékoztató kapcsán felmerült kérdéssel az ugyfelszolgalat@faktumbutorbolt.hu címen keresheti fel kollégánkat.

A Faktum Bútor Kft ekötelezett ügyfelei és partnerei személyes adatainak védelmében, kiemelten fontosnak tartja ügyfelei információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. A Faktum Bútor Kft a személyes adatokat bizalmasan kezeli, és megtesz minden olyan biztonságai, technikai és szervezési intézkedést, ami az adatok biztonságát garantálja

A webáruházzal kapcsolatos adatkezelését a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság részére bejelentette.

 

2. Az adatkezelő adatai

Az adatvédelmi szabályzat a 

Faktum Bútor Kft 

Cím: 6754, Újszentiván, Szigeti út 15;

Cégjegyzékszám: 06-09-006352 ;

Bejegyző bíróság: Szegedi Cégbíróság

Adószám: 11834018-2-06

Telefon: +3662/577-510

E-mail: faktum@faktumbutor.hu

által üzemeltetett https://www.faktumbutorbolt.hu (Webáruház), valamint a www.faktumbutor.hu, www.faktumgyermeklakberendezes.hu, www.gyerekbutor.hu működtetéséhez és a kapcsolódó szolgáltatásokhoz szükséges adatok kezelésére terjed ki. Amennyiben az oldal látogatója (Felhasználó), harmadik fél által üzemeltetett oldal linkjére kattint, annak tartalmáért az Üzemeltető nem vállal felelősséget.

 

3. Adattovábbítás, adatfeldolgozás harmadik fél számára

Tárhely szolgáltatók adatai:

• Codemakers Korlátolt Felelősségű Társaság, Székhelye: 6724 Szeged, Pulz utca 12,
Cégjegyzékszám: 06-09-018768

• Milton Média Korlátolt Felelősségű Társaság, Székhelye: 2030 Érd, Diósdi út 18,
Cégjegyzékszám: 13-09-147977

Futárszolgálat, postai szolgáltatások:

• Magyar Posta Zártkörűen Működő Részvénytársaság, Székhelye: 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6. Postacíme: Budapest 1540, Cégjegyzékszám: 01-10-042463

Online fizetés szolgáltatója:

• B-Payment Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság, Székhelye: 1132 Budapest, Váci út 4.1.alb, Cégjegyzékszám: 01-10-047882

Faktum márkaboltokban történő átvétel esetén a vásárló értesítéséhez szükséges adatokat (név, e-mail cím, telefonszám) szolgáltatunk a harmadik félnek minősülő márkaboltnak. 

• Faktum Gyermekáruházak Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság, Székhelye: 6724 Szeged, Bakay Nándor utca 29, Cégjegyzékszám: 06-09-017591

• Faktum Gyermeklakberendezési Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelőússégű Társaság, Székhelye: 6754 Újszentiván, Szigeti utca 15, Cégjegyzékszám: 06-09-017592

Hírlevél feliratkozások esetén az e-mail címeket egy külső hírlevél szolgáltatóhoz kerülnek:

• Adthink Media Corp, Székhely: 79 Rue François Mermet, 69160 TASSIN LA DEMI LUNE, France; Weboldal: https://adthink.com; Adatfeldolgozás helye: www.mailkitchen.com

Partnereink szintén fontosnak tartják személyes adatainak védelmét, az átadott adatokat törvényesen és megbízhatóan kezelik. 

 

4. Az adatkezelés célja, kezelt adatok köre

 

4.1. Regisztrációhoz kapcsolódó adatok

E-mail cím – kötelező megadni

Vezetéknév – megadása nem kötelező

Keresztnév – megadása nem kötelező

Irányítószám – megadása nem kötelező

Településnév – megadása nem kötelező

Utca, házszám – megadása nem kötelező

Telefonszám – megadása nem kötelező

Jogalap: Kifejezett hozzájárulás (A regisztráció opcionális, nem feltétlenül szükséges a vásárlás teljesítéséhez.)

Cél: Kényelmi szolgáltatás, visszatérő vásárlóknak nem szükséges a személyes adatokat minden alkalommal megadni, illetve regisztrált felhasználók számára a bevásárlókosár is tárolódik.

Időtartam: Regisztráció törléséig

A regisztráció során megadott adatok a felhasználói fiókba belépve módosíthatóak vagy törölhetőek a felhasználó által. A felhasználói fiók a felhasználó által törölhető. A regisztráció során megadott adatok feltétlenül szükségesek a regisztrált felhasználók által leadott megrendelések sikeres teljesítéséhez.

 

4.2. Webáruház rendeléshez kapcsolódó adatok

E-mail cím - kötelező

Vezetéknév - kötelező

Keresztnév - kötelező

Irányítószám - kötelező

Településnév - kötelező

Utca, házszám - kötelező

Telefonszám - kötelező

Jogalap: Jogos érdek alapján

Cél: A megrendelések sikeres teljesítése

Időtartam: 8 év

A rendelés során megadott adatok a rendelés leadását követően e-mailes vagy telefonos egyeztetés során módosíthatóak. A rendelés során kért adatok feltétlenül szükségesek a megrendelés sikeres teljesítéséhez. Az itt megadott személyes adatok a garancia sikeres érvényesítéséhez tárolásra kerülnek a Faktum Bútor Kft telephelyén elektronikus formában és papíron is.

 

4.3. Katalógusrendeléshez kapcsolódó adatok

Vezetéknév - kötelező

Keresztnév - kötelező

Irányítószám - kötelező

Településnév - kötelező

Utca, házszám - kötelező

Telefonszám – kötelező

E-mail cím – kötelező

Jogalap: Kifejezett hozzájárulás (Csak hírlevél feliratkozás esetén)

Cél: Értesítés újdonságokról, akciókról, eseményekről.

Időtartam: A hozzájárulás visszavonásáig, hírlevél listáról való leiratkozásig.

A rendelés során megadott adatok a rendelés leadását követően e-mailes vagy telefonos egyeztetés során módosíthatóak. Hírlevél feliratkozás esetén a név és az e-mail cím tárolásra kerül, ezek az adatok módosíthatóak törölhetőek a „Hírlevélhez kapcsolódó adatok”-nál leírtak alapján.

 

4.4. Katalógus letöltéshez kapcsolódó adatok

Név – nem kötelező

E-mail cím – kötelező

Jogalap: Kifejezett hozzájárulás (Csak hírlevél feliratkozás esetén)

Cél: Értesítés újdonságokról, akciókról, eseményekről.

Időtartam: A hozzájárulás visszavonásáig, hírlevél listáról való leiratkozásig.

A katalógus letöltéshez kapcsolódó adatok mentésre kerülnek a hírlevél listában, amennyiben ezt az oldal látogatója kifejezetten kéri.

 

4.5. Hírlevélhez kapcsolódó adatok

E-mail cím – kötelező

Jogalap: Kifejezett hozzájárulás 

Cél: Értesítés újdonságokról, akciókról, eseményekről.

Időtartam: A hozzájárulás visszavonásáig, hírlevél listáról való leiratkozásig.

Hírlevél listáról való leiratkozás az ugyfelszolgalat@faktumbutorbolt.hu címre küldött e-maillel, illetve a hírlevelek láblécében található Unsubscribe linkkel lehetséges.

 

4.6. 2+3 év garanciaprogramban megadott adatok

E-mail cím - kötelező

Vezetéknév - kötelező

Keresztnév - kötelező

Megrendelés száma - kötelező

Vásárlás helye – kötelező

Jogalap: Kifejezett hozzájárulás alapján

Cél: 5 évre kiterjesztett garancia sikeres érvényesítése

Időtartam: maximum 5 év

A rendelés során megadott adatok a rendelés leadását követően e-mailes vagy telefonos egyeztetés során módosíthatóak. A rendelés során kért adatok feltétlenül szükségesek a megrendelés sikeres teljesítéséhez. Az itt megadott személyes adatok a garancia sikeres érvényesítéséhez tárolásra kerülnek a Faktum Bútor Kft telephelyén elektronikus formában és papíron is.

 

4.7. Sütik

A sütik olyan adatcsomagok, amelyek  a Webáruház látogatása/használata után is tárolásra kerülnek a Felhasználó eszközén.

A tárolás időtartama a Felhasználó böngészőjének beállításaitól függ. Amennyiben a Felhasználó nem járul hozzá sütik elhelyezéséhez a készülékén, a böngésző megfelelő beállításával blokkolhatja. A sütik blokkolásáról az adott böngésző súgójában kaphat bővebb információt.

A sütik megkönnyítik honlapjaink használatát, pl.: többszöri megrendelésnél nem kell újra begépelni minden adatot. A böngésző egy sütinek nevezett adatcsomagot telepít a felhasználó eszközére, amit újboli látogatás esetén visszatölt.

A sütik használatának elutasítása esetén a honlap és a webáruház bizonyos funkciói nem fognak az elvártaknak megfelelően működni.

Munakmenet (Session) sütik (feltétlenül szükséges):

A weboldalunk funkcióinak teljes körű használatához elengedhetetlenek. Élettartamuk egy adott munkamenetre vonatkozik, a munkamenet végeztével automatikusan törlődnek az eszközről. Ezek emlékeznek a bevásárlókosár tartalmára, valamint, hogy a vásárló meddig jutott el egy vásárlási folyamatban.

Analitikai sütik (harmadik féltől származik):

A Webáruház a Google Inc. által üzemeltetett Google Analytics nevű elemző szoftvert alkalmazza. A Google Analytics által felhasznált sütik információt gyűjtenek oldalaink böngészéséről, lehetővé teszik a honlapok és azok használatának elemzését, hogy fejleszthessük a felhasználói élményt.  Ezek a sütik a honlap látogatóját nem tudják személy szerint beazonosítani. Az analitikai sütik a Google saját szerverén kerülnek tárolásra. A Felhasználó azonosítására alkalmas adatokat nem tartalmaznak. Ezek szintén a Felhasználó készülékén találhatóak, viszont a munkamenetek lejártával nem törlődnek automatikusan, a Google a sütik adatait 26 hónapig tárolja.

 

4.8. Profilalkotás

A Faktum Bútor Kft. nem végez a látogatók / regisztrálók viselkedése, érdeklődési köre, vagy általuk megadott egyéb adat alapján profilozást, és nem alkalmaz automata ajánlatalkotást, besorolást vagy döntéshozatalt.
Látogatóink beazonosítása nem célunk, és nem is teszünk ez ügyben lépéseket.

 

5. Általános adatkezelési irányelvek

A Faktum Bútor Kft tevékenységének adatkezelései önkéntes hozzájáruláson, illetve törvényi felhatalmazáson alapulnak. Az önkéntes hozzájáruláson alapuló adatkezelések esetében az érintettek e hozzájárulásukat az adatkezelés bármely szakaszában visszavonhatják. 

Bizonyos esetekben a megadott adatok egy körének kezelését, tárolását, továbbítását jogszabályok teszik kötelezővé, melyről külön értesítjük ügyfeleinket.

Felhívjuk a Faktum Bútor Kft. részére adatközlők figyelmét, hogy amennyiben nem saját személyes adataikat adják meg, az adatközlő kötelessége az érintett hozzájárulásának beszerzése.

Adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:

2011. évi CXII. törvény – az információs önrendelkezési jogról és az információ szabadságról (infotv.)

Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) – a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet, GDPR);

2013. évi V. törvény –a Polgári Törvénykönyvről (Ptk.);

2000. évi C. törvény – a számvitelről (Számv tv.);

2017. évi LIII. törvény – a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról (Pmt.).

 

6. Adatkezelés időtartama

 A felhasználó által megadott személyes adatok direkt marketing célú és profiladat célú kezelése mindaddig fennmarad, amíg a felhasználó nem kéri az adatainak a törlését.

A megrendelésekhez kapcsolódó számviteli bizonylatokat az Üzemeltető a számviteli törvény alaján 8 évig őrzi meg.

A megrendelésekhez kapcsolódó 

A törlés kezdeményezését abban az esetben tudjuk csak elindítani, amennyiben nincs webáruházunkkal éppen fennálló vásárlása, vagy kifizetetlen tartozása. A törlés fő feltétele, hogy a regisztrált e-mail címről történjen meg a törlés kezdeményezése!

Törlés elindítása a következő e-mail címen lehetséges: ugyfelszolgalat@faktumbutorbolt.hu

Az adatkezeléshez történő hozzájárulást felhasználóink a jövőre vonatkozó hatállyal bármikor visszavonhatják.

 

7. Érintett jogai és jogérvényesítési lehetőségei

Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve – a kötelező adatkezelések kivételével – törlését, visszavonását, élhet adathordozási-, és tiltakozási jogával az adat felvételénél jelzett módon, illetve az adatkezelő fenti elérhetőségein. 

 

7.1.  Tájékoztatáshoz való jog

A Faktum Bútor Kft. megfelelő intézkedéseket hoz annak érdekében, hogy az érintettek részére a személyes adatok kezelésére vonatkozó, a GDPR 12. és a 14. cikkben említett valamennyi információt és a 15-22. és 34. cikk szerinti minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva nyújtsa.

 

7.2.  Az érintett hozzáféréséhez való joga

Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon: az adatkezelés céljai; az érintett személyes adatok kategóriái; azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket; a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama; a helyesbítés, törlés vagy adatkezelés korlátozásának és a tiltakozás joga; a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga; az adatforrásokra vonatkozó információ; az automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bír, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel jár. Az adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legfeljebb egy hónapon belül adja meg a tájékoztatást.

 

7.3.  Helyesbítés joga

Az érintett felhasználó kérheti a Faktum Bútor Kft. által kezelt, rá vonatkozó pontatlan személyes adatok helyesbítését és a hiányos adatok kiegészítését. Mindazonáltal a Faktum Bútor Kft nem vállal felelősséget a felhasználó által biztosított adatok pontosságáért és hitelességéért.

 

7.4.  Törléshez való jog

Az érintett az alábbi indokok valamelyikének fennállása esetén jogosult arra, hogy kérésére a Faktum Bútor Kft. indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat:

• személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;

• az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;

• az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre;

• a személyes adatokat jogellenesen kezelték;

• a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;

• a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

Az adatok törlése nem kezdeményezhető, ha az adatkezelés szükséges: a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából; a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából; a népegészség-ügy területét érintő, vagy archiválási, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, közérdek alapján; vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez illetve védelméhez.

 

7.5.  Az adatkezelés korlátozásához való jog

Az érintett kérésére a Faktum Bútor Kft. korlátozza az adatkezelést, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:

• az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, a személyes adatok pontosságának ellenőrzését;

• az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;

• az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy

• az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, a személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

 

7.6.  Adathordozáshoz való jog

Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa az adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, és ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa.

 

7.7.  Tiltakozás joga

Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges adatkezelés, vagy az adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is. Tiltakozás esetén az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha azt olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

Az érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené.

 

7.8.  Visszavonás joga

Az érintett jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja.

 

7.9.  Bírósághoz fordulás joga

Az érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el.

 

7.10.  Adatvédelmi hatósági eljárás

Panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
Telefon: 0613911400
Fax: 0613911410

 

7.11. Adatkezelő felelősség vállalása

 Adatkezelő megtesz minden szükséges intézkedést annak érdekében, hogy biztosítsa az adatok biztonságos, sérülésmentes kezelését és az ehhez szükséges adatkezelési rendszerek kiépítését, működtetését. Adatkezelő gondoskodik arról, hogy a kezelt adatokhoz illetéktelen személy ne férhessen hozzá, ne hozhassa nyilvánosságra, ne továbbíthassa, valamint azokat ne módosíthassa, törölhesse. Az Adatkezelő megtesz minden tőle telhetőt annak érdekében, hogy az adatok véletlenül se sérüljenek, illetve semmisüljenek meg. Az Üzemeltető tájékoztatja a harmadik felet, az ilyen jellegű kötelezettségei betartására.

Az Adatkezelő vállalja, hogy a fent ismertetettektől eltérő célokra nem használja fel a Felhasználó adatait.

A Felhasználó által megadott helyességéért, azok valóságtartalmáért az Adatkezelő nem vállal felelősséget. Ha a Felhasználó valótlanul egy harmadik fél adatait adja meg, az Adatkezelő kártérítési igénnyel élhet felé, valamint az ezzel kapcsolatos hatósági eljárást is segíti a szükséges adatok kiadásával.

Amennyiben az Adatkezelő tudomására jut, hogy egy általa linkelt oldal jogszabályt, vagy harmadik fél jogait sérti, a linket egyből eltávolítja az oldalról.

Az Üzemeltető jogosult az általa nyújtott szolgáltatások megszüntetésére vagy módosítására előzetes bejelentés nélkül, a megfelelő tájékoztatás mellett.

 

 

;