MagyarRegisztráció

Elfelejtett jelszó

Adaptív technológiai innováció a Faktum Bútor Kft-nél

 

Cégünk, a Faktum Bútor Kft. a GINOP-2.1.8-17-2017-00676 azonosítószámú pályázat alapján 15 millió forint támogatást nyert a "A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén" elnevezésű felhívás keretein belül, melynek támogatási intenzitása 39%. A projekt megvalósítása során lehetőségünk nyílik egy öttengelyes CNC megmunkáló központ beszerzésére. Az öt tengelyiránynak köszönhetően a ferde és térbeli idomok is kialakíthatóvá válnak. Ezekkel az új formai megvalósítási lehetőségekkel létre tudunk hozni olyan új, általunk eddig nem gyártott, saját fejlesztésű gyermekbútor és babágy termékvonalat, illetve dizájnt, ami nagyban növeli a termékek és ez által a cég versenyképességét. A megmunkáló központ sok esetben lehetővé teszi különböző munkafolyamatokban ugyanannak a szerszámnak a használatát, ezáltal jelentősen növelve üzemünk termelékenységét is.

Projekt befejezési dátuma: 2018.10.12.

Kapacitásbővítő beruházás a Faktum Bútor Kft-nél

 

Cégünk, a Faktum Bútor Kft. a GINOP-1.2.2-16-2017-01513 azonosítószámú pályázat alapján 38,84 millió forint támogatást nyert a "Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása" elnevezésű felhívás keretein belül, melynek támogatási intenzitása 50%. A projekt megvalósítása során lehetőségünk nyílik arra, hogy gyermekbútor gyártó üzemünk gépparkját bővítsük egy egyedi flexibilis meghajtású sorozatfúró, egy CNC fúró- és tiplibelövő gép, illetve egy élzáró berendezés beszerzésével és üzembe helyezésével. Ezen kívül munkánkat elősegítve, a pályázat keretösszegéből bevezetésre kerül egy vállalatirányítási rendszer is. Ezek által az eszközök által nem csak cégünk gyártási hatékonysága növekszik jelentősen, hanem olyan - a nemzetközi piacon is jól értékesíthető - bababútorokat tudunk előállítani, melyek versenyképes exportot biztosítanak.

Projekt befejezési dátuma: 2018.04.19.

Rugalmas foglalkoztatás bevezetése a Faktum Bútor Kft-nél

 

Cégünk, a Faktum Bútor Kft. a GINOP-5.3.2-16-2016-00007 azonosítószámú pályázat alapján 13,23 millió forint támogatást nyert a "A rugalmas foglalkoztatás elterjesztése a konvergencia régiókban - Rugalmas, családbarát foglalkoztatási módszerek bevezetése a munkáltatóknál" elnevezésű felhívás keretein belül, melynek támogatási intenzitása 100%. A projekt megvalósítása során lehetőségünk nyílik arra, hogy a támogatott képzések révén megismertessük a rugalmas foglalkoztatási formákat munkavállalóinkkal, ezáltal sikeresebben integrálva a tanult módszereket a cég mindennapi életébe. A munkahelyi rugalmasság kialakításával támogatni tudjuk a munka és a magánélet összehangolását azoknál a jelenlegi és leendő munkavállalóinknál, akik a hagyományos foglalkoztatási formákba nehezebben tudnak beilleszkedni, mert például munka mellett tanulmányokat folytatnak, vagy éppen kisgyermeket nevelnek. Ezen felül a megnyert keretösszeg lehetővé teszi azt is, hogy a kialakításhoz szükséges informatikai eszközöket a támogatásból finanszírozzuk.

Projekt befejezésének dátuma: 2018.05.24.

Mikro-, kis- és középvállalkozások piaci megjelnésének támogatása

Cégünk, a Faktum Bútor Kft. a GINOP -1.3.1-15-2015-00081 azonosítószámú pályázat alapján 19,4 millió forint támogatást nyert a "Mikro-, kis- és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása" című felhívás keretein belül. A támogatás mértéke 50%.

A projekt megvalósítása során lehetőségünk nyílik Európa több országában is piackutatást végezni; kiállításaikon, árubemutatóikon megjelenni. (Vonatkozó országok: Ausztria, Csehország, Franciaország, Görögország, Németország, Oroszország, Románia, Szlovénia.) Ezen felül a megnyert keretösszeg termékeink bevizsgálását és honlapunk fejlesztését is lehetővé teszi.

 

Projekt befejezésének tervezett dátuma: 2017.10.31.
Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2017.10.26.

Külpiacon való megjelenés támogatás

 

Cégünk, a Faktum Bútor Kft. a GINOP -1.3.1-14-2014-00001 azonosítószámú pályázat alapján 5,79 millió forint támogatást nyert a "Mikro-, kis- és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása" című felhívás keretein belül. A támogatás mértéke 50%.

A projekt megvalósítása során lehetőségünk nyílik Európa több országában is piackutatást végezni; kiállításaikon, árubemutatóikon megjelenni. (Vonatkozó országok: Csehország,  Németország, Szlovénia.) Ezen felül a megnyert keretösszeg termékeink bevizsgálását is lehetővé teszi.

 

 

Projekt befejezésének tervezett dátuma: 2015.11.30.

Telephelyfejlesztési támogatás

 

A Faktum Bútor Kft. „Faktum 2013” című projektje 40,301 millió Ft uniós támogatást nyert a Telephelyfejlesztés tárgyú kiíráson Dél-alföldi Operatív Program keretében. A 67,169 millió Ft-os összköltségvetésű beruházásból a Faktum Bútor Kft. egy meglévő épületet átalakított, korszerűsített, valamint eszközöket vásárolt. 

 

A beruházás 5 új munkahely teremtését tette lehetővé. 

;