3 Tipp a bababiztos otthonért

A kisbabák fejlődésük részeként előbb vagy utóbb elindulnak felfedezni a lakás minden szegletét, hogy mindent megtudjanak az őket körülvevő világról. Ha egy percre is elfordítjuk a fejünket, már egy másik helyiségben vannak, hogy a berendezés összes pontjából játékot kreáljanak. Babáink védelmének érdekében fontos, hogy ezekhez a felfedezésekhez biztonságos környezetet alakítsunk ki számukra otthonunkban. Ebben a bejegyzésben olyan hasznos praktikákat gyűjtöttünk össze, amelyek segítségével Te is bababiztossá varázsolhatod az otthonod!

Konnektorvédők, vakdugók

A babák kíváncsisága nem ismer határokat, és előbb vagy utóbb a konnektorok is ennek középpontjába kerülnek, amelyek pedig általában pont abban a magasságban helyezkednek el, amit egy kúszó-mászó baba már könnyedén elér. A tipegők védelme érdekében használjunk konnektorvédőket vagy vakdugókat a veszélyforrás elhárítására.

A vakdugókat a konnektorba helyezve meggátolhatjuk, hogy a babánk belenyúljon abba, azonban ezt csak egy speciális eszköz segítségével távolíthatjuk el. Viszont ameddig a vakdugó a konnektorban van, használni nem tudjuk. Egy másik biztonságos megoldás lehet a konnektorvédők használata, amelyek egy elfordítható retesz segítségével védik a babákat, ugyanakkor lehetővé teszik, hogy emellett a felnőttek kényelmesen használhassák a konnektort.

bababiztos otthon konnektor

Fiók és szekrény zárak

A felfedező utak áldozatai lehetnek továbbá a szekrényekben vagy fiókokban tárolt tárgyak, eszközök is. Nem szerencsés, ha ezekben olyan dolgokat tárolunk, amelyekhez a babánknak legkevésbé sem kellene hozzáférnie, mint például a gyógyszerek vagy a tisztítószerek. Annak érdekében, hogy gyermekünk semmiképpen se férjen hozzá ezekhez, szereljünk zárakat a szekrények ajtajára és a fiókokra. Ezzel azt is megakadályozhatjuk, hogy a baba odacsípje a kezét, vagy esetleg magára rántsa egy-egy fiók tartalmát.

bababiztos otthon fiók

Bababiztos bútorok

A kisbaba érkezése után a legelső dolog, amit birtokba vesz, a kiságy, ezért a bababiztos otthon kialakítását érdemes a megfelelő bútorok kiválasztásával kezdeni. Válasszunk jó minőségű, masszív és biztonságos babaágyat, akár olyat, amely alapfelszereltségéhez hozzátartozik a rágásvédő is. A rágásvédő egyaránt megvédi mind a gyermeket, mind pedig az ágyat az esetleges sérülésektől.

A bababiztos otthonunk érdekében a bútorokat minden esetben rögzítsük a falhoz, ezzel elkerülhetjük a komoly baleseteket. Mi, a Faktumnál minden bútorunkhoz mellékeljük a rögzítéshez szükséges hevedert, azonban az otthonotok faltípusához megfelelő tiplikről, csavarokról és a bútorok biztonságos, stabil rögzítéséről Nektek, szülőknek kell gondoskodnotok!

Továbbá, a Faktum bútoraira 100% bababarát garanciát vállalunk, amely többek közt azt jelenti, hogy a bútorok bababarát felületkezelő anyaggal vannak kezelve, így nyállal érintkezve sem oldódik ki semmilyen káros anyag, valamint a kisbabád biztosan nem fogja bőrét becsípni sehova. Emellett bútorainkat lekerekített élekkel, biztonságos rácstávolságokkal készítjük annak érdekében, hogy gyermeked a Faktum bútoraival a lehető legnagyobb biztonságban lehessen!

Bababiztos bútoraink elérhetők a weboldalunkon, valamint hasonló érdekes és hasznos tartalmakért kövesd a Faktum Facebook oldalát!

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft
Faktum