A biztonságos pelenkázó komódok titka

A babaszoba tervezése közben a kiságy és a nagyszekrények mellett elengedhetetlen a biztonságos pelenkázó komódokra is gondolni. Habár sokan úgy gondolják pelenkázni bárhol lehet, ha nem kombi babaágyunk van, akkor érdemes egy külön pelenkázó komódot is beszerezni. Azonban, hogy a pelenkázó komód ne csak szép, de biztonságos is legyen, összegyűjtöttünk néhány tippet, amelyet érdemes megfontolni.

Biztonság a babaszobában

A kisbaba a szülők legféltettebb kincse így már érkezése előtt igyekeznek minden veszélyforrást kiiktatni a lakásból, illetve a babaszobából. Napjainkban a sarokvédők, dugaszoló aljzatok mellett a bútorok szempontjából is a biztonságra kell törekedni.

Napjainkban a bababútorok piacán számos babaszoba bútor közül választhatunk, azonban a biztonsági előírásoknak és szabályzatoknak érdemes utána olvasni, illetve ellenőrizni a kiválasztott bútorokat vásárlás előtt.

A biztonságos pelenkázó komódok kritériumai

A babaszobai bútoroknál, illetve a pelenkázó komódok kiválasztásánál a biztonság kiemelt szerepet kap. Vagyis minőségi alapanyagokból készüljön a komód, illetve minél kevesebb esélye legyen a babának leesni onnan, valamint megsérülni az ott tartózkodás alatt. Fontos hangsúlyozni, hogy egyik pelenkázó komódon sem szabad otthagyni a babát őrizetlenül, akkor sem, ha még nem tud forogni!

Azt is lényeges szem előtt tartani, hogy a babák szeretnek mindent megrágcsálni, és amikor útnak indulnak, akkor a földről elérhetik a komód egy részét, így fontos figyelni arra is, hogy nyállal érintkezve ne oldódjon ki a komódból semmilyen káros anyag. A babák előszeretettel másznak fel bárhova, ahova csak tudnak, emiatt pedig az is kulcsfontosságú, hogy a komód rögzítve legyen a falhoz.

Emellett nem elhanyagolható, hogy a fiókok fiókbehúzóval, az ajtók pedig ütközés csillapítóval legyenek felszerelve, hiszen egy idő után a picik is önállósítják magukat és előszeretettel nyitják-csukják a komódot. Ha a fentieket extraként beszerezzük vagy eleve olyan bútorcsaládot választunk, ahol ezek be vannak építve, akkor sok sírástól kímélhetjük meg gyermekünket, illetve magunkat is.

A biztonság ugyanis nemcsak a babára, hanem az anyukákra, apukákra is vonatkozik. A biztonságos pelenkázó komódok nekik is nagy segítségek lesznek. Amellett, hogy minden kéznél van, ami a pelenkázáshoz szükséges, az újdonsült anyukáknak a szülés okozta nehézségek miatt a hajolgatás még nem biztos, hogy egyszerűen menne, a komód, viszont általában megfelelő magasságban van.

Sokat segíthet a biztonságos pelenkázó komód megtalálásában, hogy milyen minőségbiztosítási rendszer mentén vannak értékelve a komódok. A két legelismertebb minőségbiztosítási rendszer a német TÜV SÜD, illetve az ISO 9001:2015 tanúsítvány. Ezen két minőségbiztosítási tanúsítvány az anyukák és apukák számára megnyugvást jelenthet a mindennapok során.

Biztonságos pelenkázó komódok a Faktumnál

A Faktum babaszobai bútorok, illetve pelenkázó komódok iránt érdeklődők számára jó hír, hogy a Faktum bútorok mind megfelelnek – a fent is említett – TÜV SÜD, illetve ISO 9001:2015 feltételeknek. A bútorok tervezése során úgy alakítjuk ki bútorainkat, hogy a néha extrémnek tekinthető helyzetekben is garantálják a biztonságot.

Kínálatunkban megtalálhatóak a fiókos és polcos pelenkázó komódok egyaránt, így 12 termékcsalád, 20 pelenkázó komódja közül választhatnak nálunk a leendő szülők. Pelenkázó komódjaink szaküzleteinkben vagy online is megvásárolhatók, akár 5 év garanciával.

Amennyiben szeretnétek, hogy mások is biztonságos pelenkázó komódot válasszanak gyermekük számára osszátok meg ezt a blogbejegyzésünk és kövessetek minket Facebookon további érdekes tartalmakért.

 

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft
Faktum