Unisex gyerekszoba, ahol mindenki jól érzi magát

A tökéletes gyerekszoba megalkotása az egyik legizgalmasabb, de egyben legnehezebb feladata egy szülőnek. Fontos ugyanis, hogy olyan környezetet teremtsünk meg, ahol mindenki jól érzi magát. Ha a (leendő) szülő több gyermeket is tervez, akkor a gyerekszoba bútorok kiválasztása során érdemes ezt is belekalkulálnia. Itt nemcsak a minőségre gondolunk, hanem arra is, hogy kisfiúk és kislányok számára is alkalmas legyen a választott színvilág. Jelen blogbejegyzésünkben az unisex gyerekszobák kialakítására és berendezésére adunk néhány tippet.

Vonzó és megnyugtató színek

Az unisex gyerekszoba tervezése során fontos, hogy olyan színeket válasszunk, amelyek lányoknak és fiúknak egyaránt vonzóak és megnyugtatóak. Ezek nemcsak a fal színére, de a bútorokéra is vonatkoznak. Ilyenek lehetnek például a szürke, fehér vagy bézs árnyalato, melyek könnyen kombinálhatóak és időtállóak.

A modern gyerekszoba bútorok piacán már rendkívül sok, a fentiekhez hasonló színvilág megtalálható a kínálatban, sőt 2023 legnépszerűbb bútorai is ilyen színben pompáznak.

Időtálló tematika

Napjainkban igen gyakori, hogy a gyerekszoba egy adott téma köré épül. Unisex gyerekszoba esetében érdemes mindkét nemhez illeszkedő tematikát megjeleníteni, ilyen például az állatok, a természet vagy akár a zene.

A kínálatunkban szereplő gyerekszoba bútorok esetében a Makaó, a Poppi és a Kamilla bútorcsalád rendelkezik tematikus emblémákkal. Ezek az emblémák azonban mind unisexek, így kisfiús és kislányos szülők számára is kiváló választás.

Funkcionalitás és tárolás megteremtése

A gyerekszoba bútorok egyik legfontosabb funkciója a tárolás. Habár kezdetben azt gondolnánk a gyerekeknek nincs sok holmijuk, a kor előrehaladtával egyre több ruhát, játékot, könyvet kell praktikusan és esztétikusan elpakolni.

Ez különösen fontos kérdés, ha két gyerek van egy szobában, hiszen a gyerekszoba berendezése két gyermek igényeit kell kiszolgálnia, mind színvilágban, mind funkcióját tekintve. Ha a gyermekek eltérő neműek, akkor ilyen esetekben is előnyt élveznek az unisex gyerekszoba bútorok. Ezáltal ugyanis a letisztult, naturalista bútorokat szabadon dekorálhatjuk a gyermekünk nemének és ízlésének megfelelő tárolókkal, kiegészítőkkel, amelyeket könnyebb és olcsóbb cserélni a preferenciák és az ízlés változásával.

Közösségi tér kialakítása

Minél nagyobb a gyermek, annál fontosabbá számára, hogy saját szobájában testvéreivel, barátaival szabadon játszhasson, közösségi életet élhessen. Éppen ezért fontos, hogy a gyerekszoba bútorokat úgy válasszuk ki, hogy a különböző korú gyermekek a korban hozzá illő játékokat, kreatív eszközöket könnyedén el tudják helyezni, illetve le tudják venni, ha játszani szeretnének.

Bármilyen megfontolásból is döntünk az unisex gyerekszoba mellett, ne felejtsük el, hogy a gyermek ízlését és igényeit figyelembe vegyük. Tekintsd meg kínálatunkat, és válogass bútorcsaládjaink közül. Találd meg unisex gyerekszoba bútorodat nálunk!

Elem hozzáadva a kosárhoz.
23 elemek - 1.295.680 Ft
Faktum