Bababútor rögzítése a biztonságos gyerekszobáért

Sokszor csak akkor vesszük észre milyen veszélyeket rejt otthonunk, amikor kisgyerek érkezik a családba, és loholva próbáljuk megakadályozni, hogy bármilyen baj történjen. Az otthonunkban található bútorokat azonban nem csupán gyermekeink miatt érdemes biztonságosan rögzíteni, hiszen bizonyos helyzetekben mi felnőttek is belefuthatunk olyan helyzetekbe, amikor ránk is veszélyt jelentenek a felboruló bútorok. Jelen blogbejegyzésünkben bemutatjuk, miért is olyan fontos a bababútor rögzítése.

Miért szükséges a bababútorok rögzítése?

A kicsik kíváncsisága nem ismer határokat, hiszen ők még nem úgy érzékelik a veszélyeket, ahogyan a felnőttek. A felboruló bútorok, akár egy kisebb komód is komoly veszélyt jelenthet a kicsikre és nagyokra egyaránt. Az egyenetlen, lejtős padló, a puha, vastag szőnyegek szintén növelik a bútorok instabilitását, ezért fokozottan figyeljünk rájuk.

Kerüljük el azt, hogy a különféle játékokat egy-egy komód vagy szekrény tetejére tegyük, hiszen a vonzó tárgy érdekében a gyermekek a fiókokat lépcsőként használva felmászhatnak értük, és ha nem rögzítettük megfelelően a bútort, ez igencsak balesetveszélyes lehet. A bababútorok rögzítésének hiányában akár ránk is borulhat egy ilyen fiókos szekrény, ha a földről felállva felnőttként kapaszkodónak használjuk azt.

A kinyitott fiókoknak és ajtóknak köszönhetően a szekrény súlypontja megváltozik, emiatt könnyen kibillenhet az egyensúlyából.

A kisbaba érkezése előtt nem is tudjuk sokszor, mennyi veszélyt rejthet otthonunk.

Hogyan rögzítsük a bababútorokat?

A bababútor rögzítése lehetővé teszi a balesetek megelőzését, és elkerülhetjük a sérüléseket. A Faktum bútoraihoz minden esetben mellékelünk egy hevedert, amely segítséget nyújt a szerények és más bútordarabok falhoz történő rögzítésben.

A heveder mellé vásároljunk az otthonunk faltípusához megfelelő csavarokat és tipliket, hogy a tömör és üreges szerkezetű falakhoz egyaránt megfelelőn tudjuk rögzíteni a bútorokat. Ha bizonytalan vagy a megfelelő csavarok és tiplik tekintetében, kérd ki szakember véleményét vagy tájékozódj munkatársainktól!

Hasznosnak találtad ezt a bejegyzést? Hasonló érdekes tartalmakért kövesd a Faktum Facebook oldalát!

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft
Faktum