fbpx

Pályázatok

PROGRAM:

 • 10:00 – 10:10 Regisztráció
 • 10:10 – 10:15 Köszöntő
 • 10:15 – 10:25 Cégbemutató
 • 10:25 – 10:45 Projektbemutató
 • 10:45 – 11:00 Vendéglátás

Megjelenésére feltétlen számítunk!

Meghívó | Tájékoztató

Tisztelettel:
Vas Árpád s.k.
ügyvezető

PROGRAM:

 • 11:00 – 11:10 Regisztráció
 • 11:10 – 11:30 Sajtótájékoztató
 • 11:30 – 11:45 Kérdések megválaszolása
 • 11:45 – 12:00 Vendéglátás

Megjelenésére feltétlen számítunk!

Meghívó | Tájékoztató

Tisztelettel:
Vas Árpád s.k.
ügyvezető

Kedvezményezett neve: FAKTUM BÚTOR Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: Telephelyfejlesztés, technológia fejlesztés és hatékonyságnövelés a Faktum Bútor Kft.-nél

Projekt azonosító: GINOP_PLUSZ-1.1.2-21-2021-00011

Projekt összköltsége: 444 036 160 Ft

Támogatás intenzitása: 50 %

Támogatás összege: 222 018 079 Ft

A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2024.03.31.

Projekt célja:

  • gyártási kapacitás növelése
  • külföldi versengő bútorgyárakkal szemben meglévő, technológiai lemaradásból fakadó versenyhátrány leküzdése
 • a növekvő rendelésállomány raktározási, logisztikai tevékenységet kiszolgáló készáruraktár és a hozzá kapcsolódó infrastruktúra (kamionbeálló, világítás, kerítés, kapu) megépítése

Megvalósuló tevékenységek:

A projekt keretében eszközbeszerzés, raktárépítés és infrastrukturális fejlesztés valósul meg.

Fejlesztés bemutatása:

ESZKÖZBESZERZÉS

A projekt keretében beszerzésre kerülő automata előtoló eszköz és az automata adagoló eszköz segítségével lehetőség lesz egy gyártócellát kialakítására, amely a meglévő és újonnan beszerzett eszközöket termelő láncba kapcsolja, ezáltal automata adagolás és az egyenletes előtolás magas minőségű megmunkálást biztosít. Az adott részlegre vetített hatékonyság 20 %-kal nő, termelési veszteségek csökkenek.

A 6 fejes automata profilozó (gyalugép), a páros gérvágó körfűrész és a rúcsiszoló a tömörfa megmegmunkálási technológia biztosítja a magas gyártási minőség szinten tartását.

INGATLANFEJLESZTÉS

A hatékonyabb, megnövekedett gyártási kapacitás eredményeként a készáru raktárkapacitás növelése szükséges. A projekt keretében bruttó 644,8 m2 alapterületű készáru raktárcsarnok létesítésül, melynek eredményeként gyorsul a partnerek igényeinek magas színvonalú kiszolgálása.

Az új készáru raktárba rakodólapos állványrendszer kerül elhelyezésre.

INFRASTRUKTÚRA

Az infrastrukturális beruházások keretében közlekedési kútvonalak betonozása, kapu és kerítésépítés valósul meg. A fejlesztésnek köszönhetően a megnövekedett kamionforgalom részére megfelelő infrastruktúra áll rendelkezésre.

Megvalósítás helyszíne: 6754 Újszentiván, Szigeti utca 15.

A tervezett fejlesztések megvalósításával a Faktum Kft. még közelebb kerül ahhoz, hogy Európa meghatározó bababútorgyártó márkája legyen.

 

A FAKTUM BÚTOR KFT. FORGÓESZKÖZ FINANSZÍROZÁSA
HITELPROGRAM KERETÉBEN

 • kedvezményezett neve: FAKTUM BÚTOR Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
 • szerződött kölcsön összege: 80 000 000 Ft
 • a hitelprogram azonosítójele: GINOP-8.3.5-18/B jelű Mikro-, kis- és középvállalkozások
  technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram

A forgóeszköz finanszírozás célja: A Faktum Bútor Kft., az MKB Bank Nyrt., mint kölcsönnyújtó
jóvoltából a GINOP-8.3.5-18/B jelű Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése
célú Hitelprogram keretein belül 80.000.000.-Ft kölcsönben részesült, amelyet a cég a gyártáshoz
szükséges alapanyag készlet finanszírozására fordított.

TECHNOLÓGIAFEJLESZTÉS, KAPACITÁSNÖVELÉS és INGATLANBERUHÁZÁS A Faktum Bútor Kft.-nél

 • kedvezményezett neve: FAKTUM BÚTOR Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
 • projekt címe: Technológiafejlesztés, kapacitásnövelés és ingatlanberuházás a Faktum Bútor Kft.-nél
 • szerződött támogatás összege: 148 771 000 Ft
 • támogatás mértéke: 70 %
 • Projekt befejezési dátuma: 2021.12.27.
 • projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.14-20-2021-00005

A projekt tartalmának bemutatása:

Cégünk, a Faktum Bútor Kft. a GINOP-1.2.14-20-2021-00005 azonosítószámú pályázat alapján 148,77 millió forint feltételesen visszatérítendő támogatást nyert a „Divat és Dizájnipari mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” elnevezésű felhívás keretein belül, amelynek támogatási intenzitása 70%. Cégünk alapvető célja a termékei gyártási kapacitásának növelése. A vállalkozás arra törekszik, hogy jó minőségű, magas hozzáadott értékű és kiemelkedő ár/érték arányú termékeket állítson elő, termelési kapacitásait optimális hatékonysággal tudja kihasználni. A pályázat lehetővé tette számunkra, hogy csarnokbővítéssel és gépbeszerzésekkel gyorsabban és jobban tudjuk a piaci igényeket kielégíteni. Az új 1150 m2-es üzemcsarnok megépítésével, – egyrészt a gépek közötti anyagmozgás LEAN szerűvé tételével, másrészt a szűk keresztmetszetek feloldásával – lehetőség nyílik a termelési folyamatok olyan mértékű átalakítására, hogy a kisüzemi, „műhely típusú” gyártási folyamatok veszteségeinek kiküszöbölésével átalakuljon korszerű, rövid átfutási idejű nagyüzemi termeléssé. Az új csarnokban helyet kapott 1 db Biesse Stream A Smart 5.5 A egyoldalas élzárógép, és 1 db Biesse Selco WNT 6 táblafelosztó gép.

Megújuló energia használatát célzó fejlesztés a faktum bútor kft.-nél

 • kedvezményezett neve: FAKTUM BÚTOR Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
 • projekt címe: Megújuló energia használatát célzó fejlesztés a FAKTUM BÚTOR Kft.-nél
 • szerződött támogatás összege: 8 494 200 Ft
 • támogatás mértéke: 55 %
 • projekt befejezési dátuma: 2021.06.08.
 • projekt azonosítószáma: GINOP-4.1.4-19-2020-02254

A projekt tartalmának bemutatása:

A FAKTUM BÚTOR Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. sikeresen pályázott a „GINOP-4.1.4-19

Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása” című felhívásra.

A projekt keretében A Redol Kft. által telepítésre került egy komplett 50kw-os napelemes rendszer, amely a következő elmekből épül fel:

– Eternity 330W monokristályos napelem panelek és a kapcsolódó szerelvények

– Huawei SUN2000-50KTL-M0 inverter és a kapcsolódó elektromos szerelvények

– K2 minirail rögzítő rendszer

– DC elosztószekrény

– AC elosztószekrény

Az Eternity 330 W monokristályos panel kiváló minőségű, alacsony romlási értékeket

mutat, 20 éves garanciájú termék, az alumínium rögzítő rendszer erős és nem korrodál. A HUAWEI SUN2000-50KTL-M0-inverter biztosítja a kapcsolatot a villamos hálózat és a napelemek között. Ez inverter magas minőségű, hosszú élettartamú és kimagaslóan megbízható az európai piacon.

A megvalósított beruházás jelentős mértékben növeli a székhelyünkön található termelőüzem és cégünk értékét, illetve a területen pozitív példaként jár elől, hiszen környezettudatosságunkat hivatott kifejezni dolgozóink, ügyfeleink és a környékbeli lakók irányában.

Külpiacrajutási Támogatás a Faktum Bútor Kft.-nél

 

Cégünk, a Faktum Bútor Kft. az EXP2020-NEP-000022 azonosítószámú pályázat alapján 47,16 millió forint támogatást nyert a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt. által meghirdetett, az EXP2020 referenciaszámú, a hazai vállalkozások külpiaci sikeressége és külpiaci tevékenységének előmozdítása érdekében a nemzetközi versenyképesség növelését előmozdító pályázati felhívása kapcsán. A projekt megvalósítása során lehetőségünk nyílik az alábbi hazai és külföldi kiállításokon megjelenni: Kid’s Time Kielce kiállítás (Lengyelország), Kind und Jugend kiállítás (Köln), BabaMama Expo és a Construma OTTHONkiállítási vására. A pályázat keretin belül lehetőségünk nyílik olyan informatikai eszközök beszerzésére is, amelyek a kiállításokon lesznek segítségünkre az online média tartalmak megjelenítésében, látogatóinknak tartott prezentációk látványosabb megtartásában. Ezeken felül olyan Faktum katalógus kialakítása valósul meg, mely átadja a termékeink által képviselt értéket, megbízhatóságot. A megvalósítás során a vállalatirányítási rendszerünkbe csatlakozó új modulokkal, a naprakész többnyelvű online felületeink elkészítésével és a piackutatás eredményeképpen felépített hirdetéseinkkel könnyen fogjuk tudni felépíteni és működtetni külföldi partnerkapcsolatainkat. A projekttel növelni tudjuk a nemzetközi piaci jelenlétünket, hosszú távú, erős kapcsolatokat tudunk kiépíteni, amik nem csak a megrendelés leadásáig tartanak.

Adaptív technológiai innováció a Faktum Bútor Kft-nél

 

Cégünk, a Faktum Bútor Kft. a GINOP-2.1.8-17-2017-00676 azonosítószámú pályázat alapján 15 millió forint támogatást nyert a „A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén” elnevezésű felhívás keretein belül, melynek támogatási intenzitása 39%. A projekt megvalósítása során lehetőségünk nyílik egy öttengelyes CNC megmunkáló központ beszerzésére. Az öt tengelyiránynak köszönhetően a ferde és térbeli idomok is kialakíthatóvá válnak. Ezekkel az új formai megvalósítási lehetőségekkel létre tudunk hozni olyan új, általunk eddig nem gyártott, saját fejlesztésű gyermekbútor és babágy termékvonalat, illetve dizájnt, ami nagyban növeli a termékek és ez által a cég versenyképességét. A megmunkáló központ sok esetben lehetővé teszi különböző munkafolyamatokban ugyanannak a szerszámnak a használatát, ezáltal jelentősen növelve üzemünk termelékenységét is.

Projekt befejezési dátuma: 2018.10.12.

Kapacitásbővítő beruházás a Faktum Bútor Kft-nél

 

Cégünk, a Faktum Bútor Kft. a GINOP-1.2.2-16-2017-01513 azonosítószámú pályázat alapján 38,84 millió forint támogatást nyert a „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása” elnevezésű felhívás keretein belül, melynek támogatási intenzitása 50%. A projekt megvalósítása során lehetőségünk nyílik arra, hogy gyermekbútor gyártó üzemünk gépparkját bővítsük egy egyedi flexibilis meghajtású sorozatfúró, egy CNC fúró- és tiplibelövő gép, illetve egy élzáró berendezés beszerzésével és üzembe helyezésével. Ezen kívül munkánkat elősegítve, a pályázat keretösszegéből bevezetésre kerül egy vállalatirányítási rendszer is. Ezek által az eszközök által nem csak cégünk gyártási hatékonysága növekszik jelentősen, hanem olyan – a nemzetközi piacon is jól értékesíthető – bababútorokat tudunk előállítani, melyek versenyképes exportot biztosítanak.

Projekt befejezési dátuma: 2018.04.19.

Rugalmas foglalkoztatás bevezetése a Faktum Bútor Kft-nél

Cégünk, a Faktum Bútor Kft. a GINOP-5.3.2-16-2016-00007 azonosítószámú pályázat alapján 13,23 millió forint támogatást nyert a „A rugalmas foglalkoztatás elterjesztése a konvergencia régiókban – Rugalmas, családbarát foglalkoztatási módszerek bevezetése a munkáltatóknál” elnevezésű felhívás keretein belül, melynek támogatási intenzitása 100%. A projekt megvalósítása során lehetőségünk nyílik arra, hogy a támogatott képzések révén megismertessük a rugalmas foglalkoztatási formákat munkavállalóinkkal, ezáltal sikeresebben integrálva a tanult módszereket a cég mindennapi életébe. A munkahelyi rugalmasság kialakításával támogatni tudjuk a munka és a magánélet összehangolását azoknál a jelenlegi és leendő munkavállalóinknál, akik a hagyományos foglalkoztatási formákba nehezebben tudnak beilleszkedni, mert például munka mellett tanulmányokat folytatnak, vagy éppen kisgyermeket nevelnek. Ezen felül a megnyert keretösszeg lehetővé teszi azt is, hogy a kialakításhoz szükséges informatikai eszközöket a támogatásból finanszírozzuk.

Projekt befejezésének dátuma: 2018.05.24.

Mikro-, kis- és középvállalkozások piaci megjelnésének támogatása

Cégünk, a Faktum Bútor Kft. a GINOP -1.3.1-15-2015-00081 azonosítószámú pályázat alapján 19,4 millió forint támogatást nyert a „Mikro-, kis- és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása” című felhívás keretein belül. A támogatás mértéke 50%.

A projekt megvalósítása során lehetőségünk nyílik Európa több országában is piackutatást végezni; kiállításaikon, árubemutatóikon megjelenni. (Vonatkozó országok: Ausztria, Csehország, Franciaország, Görögország, Németország, Oroszország, Románia, Szlovénia.) Ezen felül a megnyert keretösszeg termékeink bevizsgálását és honlapunk fejlesztését is lehetővé teszi.

Projekt befejezésének tervezett dátuma: 2017.10.31.
Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2017.10.26.

Külpiacon való megjelenés támogatás

Cégünk, a Faktum Bútor Kft. a GINOP -1.3.1-14-2014-00001 azonosítószámú pályázat alapján 5,79 millió forint támogatást nyert a „Mikro-, kis- és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása” című felhívás keretein belül. A támogatás mértéke 50%.

A projekt megvalósítása során lehetőségünk nyílik Európa több országában is piackutatást végezni; kiállításaikon, árubemutatóikon megjelenni. (Vonatkozó országok: Csehország, Németország, Szlovénia.) Ezen felül a megnyert keretösszeg termékeink bevizsgálását is lehetővé teszi.

Projekt befejezésének tervezett dátuma: 2015.11.30.

Telephelyfejlesztési támogatás

 

A Faktum Bútor Kft. „Faktum 2013” című projektje 40,301 millió Ft uniós támogatást nyert a Telephelyfejlesztés tárgyú kiíráson Dél-alföldi Operatív Program keretében. A 67,169 millió Ft-os összköltségvetésű beruházásból a Faktum Bútor Kft. egy meglévő épületet átalakított, korszerűsített, valamint eszközöket vásárolt.

 

A beruházás 5 új munkahely teremtését tette lehetővé.

Kapacitásbővítés megvalósítása a FAKTUM BÚTOR Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-nél

Cégünk, a Faktum Bútor Kft. a GINOP-1.2.8-20-2020-02402 azonosítószámú pályázat alapján 46,37 millió forint feltételesen visszatérítendő támogatást nyert a „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” elnevezésű felhívás keretein belül, melynek támogatási intenzitása 70%. A projekt megvalósítása során lehetőségünk nyílt egy BIESSE Skipper 100 L CNC megmunkáló központ beszerzésére, amely gép két műveleti egységgel van felszerelve, egyik felül található, a másik alul, összeségében 78 egymástól függetlenül működő szerszámtartó tengellyel rendelkezik. A Skipper egyidejűleg végezhet munkát a felső és az alsó műveleti egységén, egy-egy műveletciklusonként két lapot munkálva meg, ezáltal növelve gyártási hatékonyságunkat és üzemi kapacitásunkat egyaránt.

A projektkezdés dátuma: 2020.12.03.

A projekt befejezési dátuma: 2021.04.15.