fbpxKezdőlap

Rólunk

Termékek

Hol vásárolhatsz?

Kapcsolat

Pályázatok

Megújuló energia használatát célzó fejlesztés a faktum bútor kft.-nél

  • kedvezményezett neve: FAKTUM BÚTOR Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
  • projekt címe: Megújuló energia használatát célzó fejlesztés a FAKTUM BÚTOR Kft.-nél
  • szerződött támogatás összege: 8 494 200 Ft
  • támogatás mértéke: 55 %
  • projekt befejezési dátuma: 2021.06.08.
  • projekt azonosítószáma: GINOP-4.1.4-19-2020-02254

A projekt tartalmának bemutatása:

A FAKTUM BÚTOR Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. sikeresen pályázott a „GINOP-4.1.4-19

Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása” című felhívásra.

A projekt keretében A Redol Kft. által telepítésre került egy komplett 50kw-os napelemes rendszer, amely a következő elmekből épül fel:

– Eternity 330W monokristályos napelem panelek és a kapcsolódó szerelvények

– Huawei SUN2000-50KTL-M0 inverter és a kapcsolódó elektromos szerelvények

– K2 minirail rögzítő rendszer

– DC elosztószekrény

– AC elosztószekrény

Az Eternity 330 W monokristályos panel kiváló minőségű, alacsony romlási értékeket

mutat, 20 éves garanciájú termék, az alumínium rögzítő rendszer erős és nem korrodál. A HUAWEI SUN2000-50KTL-M0-inverter biztosítja a kapcsolatot a villamos hálózat és a napelemek között. Ez inverter magas minőségű, hosszú élettartamú és kimagaslóan megbízható az európai piacon.

A megvalósított beruházás jelentős mértékben növeli a székhelyünkön található termelőüzem és cégünk értékét, illetve a területen pozitív példaként jár elől, hiszen környezettudatosságunkat hivatott kifejezni dolgozóink, ügyfeleink és a környékbeli lakók irányában.

Külpiacrajutási Támogatás a Faktum Bútor Kft.-nél

 

Cégünk, a Faktum Bútor Kft. az EXP2020-NEP-000022 azonosítószámú pályázat alapján 47,16 millió forint támogatást nyert a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt. által meghirdetett, az EXP2020 referenciaszámú, a hazai vállalkozások külpiaci sikeressége és külpiaci tevékenységének előmozdítása érdekében a nemzetközi versenyképesség növelését előmozdító pályázati felhívása kapcsán. A projekt megvalósítása során lehetőségünk nyílik az alábbi hazai és külföldi kiállításokon megjelenni: Kid’s Time Kielce kiállítás (Lengyelország), Kind und Jugend kiállítás (Köln), BabaMama Expo és a Construma OTTHONkiállítási vására. A pályázat keretin belül lehetőségünk nyílik olyan informatikai eszközök beszerzésére is, amelyek a kiállításokon lesznek segítségünkre az online média tartalmak megjelenítésében, látogatóinknak tartott prezentációk látványosabb megtartásában. Ezeken felül olyan Faktum katalógus kialakítása valósul meg, mely átadja a termékeink által képviselt értéket, megbízhatóságot. A megvalósítás során a vállalatirányítási rendszerünkbe csatlakozó új modulokkal, a naprakész többnyelvű online felületeink elkészítésével és a piackutatás eredményeképpen felépített hirdetéseinkkel könnyen fogjuk tudni felépíteni és működtetni külföldi partnerkapcsolatainkat. A projekttel növelni tudjuk a nemzetközi piaci jelenlétünket, hosszú távú, erős kapcsolatokat tudunk kiépíteni, amik nem csak a megrendelés leadásáig tartanak.

Adaptív technológiai innováció a Faktum Bútor Kft-nél

 

Cégünk, a Faktum Bútor Kft. a GINOP-2.1.8-17-2017-00676 azonosítószámú pályázat alapján 15 millió forint támogatást nyert a “A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén” elnevezésű felhívás keretein belül, melynek támogatási intenzitása 39%. A projekt megvalósítása során lehetőségünk nyílik egy öttengelyes CNC megmunkáló központ beszerzésére. Az öt tengelyiránynak köszönhetően a ferde és térbeli idomok is kialakíthatóvá válnak. Ezekkel az új formai megvalósítási lehetőségekkel létre tudunk hozni olyan új, általunk eddig nem gyártott, saját fejlesztésű gyermekbútor és babágy termékvonalat, illetve dizájnt, ami nagyban növeli a termékek és ez által a cég versenyképességét. A megmunkáló központ sok esetben lehetővé teszi különböző munkafolyamatokban ugyanannak a szerszámnak a használatát, ezáltal jelentősen növelve üzemünk termelékenységét is.

Projekt befejezési dátuma: 2018.10.12.

Kapacitásbővítő beruházás a Faktum Bútor Kft-nél

 

Cégünk, a Faktum Bútor Kft. a GINOP-1.2.2-16-2017-01513 azonosítószámú pályázat alapján 38,84 millió forint támogatást nyert a “Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása” elnevezésű felhívás keretein belül, melynek támogatási intenzitása 50%. A projekt megvalósítása során lehetőségünk nyílik arra, hogy gyermekbútor gyártó üzemünk gépparkját bővítsük egy egyedi flexibilis meghajtású sorozatfúró, egy CNC fúró- és tiplibelövő gép, illetve egy élzáró berendezés beszerzésével és üzembe helyezésével. Ezen kívül munkánkat elősegítve, a pályázat keretösszegéből bevezetésre kerül egy vállalatirányítási rendszer is. Ezek által az eszközök által nem csak cégünk gyártási hatékonysága növekszik jelentősen, hanem olyan – a nemzetközi piacon is jól értékesíthető – bababútorokat tudunk előállítani, melyek versenyképes exportot biztosítanak.

Projekt befejezési dátuma: 2018.04.19.

Rugalmas foglalkoztatás bevezetése a Faktum Bútor Kft-nél

Cégünk, a Faktum Bútor Kft. a GINOP-5.3.2-16-2016-00007 azonosítószámú pályázat alapján 13,23 millió forint támogatást nyert a “A rugalmas foglalkoztatás elterjesztése a konvergencia régiókban – Rugalmas, családbarát foglalkoztatási módszerek bevezetése a munkáltatóknál” elnevezésű felhívás keretein belül, melynek támogatási intenzitása 100%. A projekt megvalósítása során lehetőségünk nyílik arra, hogy a támogatott képzések révén megismertessük a rugalmas foglalkoztatási formákat munkavállalóinkkal, ezáltal sikeresebben integrálva a tanult módszereket a cég mindennapi életébe. A munkahelyi rugalmasság kialakításával támogatni tudjuk a munka és a magánélet összehangolását azoknál a jelenlegi és leendő munkavállalóinknál, akik a hagyományos foglalkoztatási formákba nehezebben tudnak beilleszkedni, mert például munka mellett tanulmányokat folytatnak, vagy éppen kisgyermeket nevelnek. Ezen felül a megnyert keretösszeg lehetővé teszi azt is, hogy a kialakításhoz szükséges informatikai eszközöket a támogatásból finanszírozzuk.

Projekt befejezésének dátuma: 2018.05.24.

Mikro-, kis- és középvállalkozások piaci megjelnésének támogatása

Cégünk, a Faktum Bútor Kft. a GINOP -1.3.1-15-2015-00081 azonosítószámú pályázat alapján 19,4 millió forint támogatást nyert a “Mikro-, kis- és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása” című felhívás keretein belül. A támogatás mértéke 50%.

A projekt megvalósítása során lehetőségünk nyílik Európa több országában is piackutatást végezni; kiállításaikon, árubemutatóikon megjelenni. (Vonatkozó országok: Ausztria, Csehország, Franciaország, Görögország, Németország, Oroszország, Románia, Szlovénia.) Ezen felül a megnyert keretösszeg termékeink bevizsgálását és honlapunk fejlesztését is lehetővé teszi.

Projekt befejezésének tervezett dátuma: 2017.10.31.
Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2017.10.26.

Külpiacon való megjelenés támogatás

Cégünk, a Faktum Bútor Kft. a GINOP -1.3.1-14-2014-00001 azonosítószámú pályázat alapján 5,79 millió forint támogatást nyert a “Mikro-, kis- és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása” című felhívás keretein belül. A támogatás mértéke 50%.

A projekt megvalósítása során lehetőségünk nyílik Európa több országában is piackutatást végezni; kiállításaikon, árubemutatóikon megjelenni. (Vonatkozó országok: Csehország, Németország, Szlovénia.) Ezen felül a megnyert keretösszeg termékeink bevizsgálását is lehetővé teszi.

Projekt befejezésének tervezett dátuma: 2015.11.30.

Telephelyfejlesztési támogatás

 

A Faktum Bútor Kft. „Faktum 2013” című projektje 40,301 millió Ft uniós támogatást nyert a Telephelyfejlesztés tárgyú kiíráson Dél-alföldi Operatív Program keretében. A 67,169 millió Ft-os összköltségvetésű beruházásból a Faktum Bútor Kft. egy meglévő épületet átalakított, korszerűsített, valamint eszközöket vásárolt.

 

A beruházás 5 új munkahely teremtését tette lehetővé.

Kapacitásbővítés megvalósítása a FAKTUM BÚTOR Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-nél

Cégünk, a Faktum Bútor Kft. a GINOP-1.2.8-20-2020-02402 azonosítószámú pályázat alapján 46,37 millió forint feltételesen visszatérítendő támogatást nyert a “A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” elnevezésű felhívás keretein belül, melynek támogatási intenzitása 70%. A projekt megvalósítása során lehetőségünk nyílt egy BIESSE Skipper 100 L CNC megmunkáló központ beszerzésére, amely gép két műveleti egységgel van felszerelve, egyik felül található, a másik alul, összeségében 78 egymástól függetlenül működő szerszámtartó tengellyel rendelkezik. A Skipper egyidejűleg végezhet munkát a felső és az alsó műveleti egységén, egy-egy műveletciklusonként két lapot munkálva meg, ezáltal növelve gyártási hatékonyságunkat és üzemi kapacitásunkat egyaránt.

A projektkezdés dátuma: 2020.12.03.

A projekt befejezési dátuma: 2021.04.15.