Gyerekszoba tippek 2 gyereknek – testvérek közös szobában

Lehet, hogy néhány szülő számára szinte elképzelhetetlen, hogy mindkét gyermeke egy közös szobán osztozzon, azonban a hely szűkében sokszor ez nem választás kérdése. Ameddig még picik a gyermekek, nincs akadálya a közös szoba élhető kialakításának, sőt, még előnyei is vannak, ha a testvérek egy szobán osztoznak! Olvasd el bejegyzésünket, amelyben néhány tippet adunk ahhoz, hogyan rendezheted be úgy a közös gyerekszobát, hogy a gyerkőcök számára is komfortos legyen!

A közös gyerekszoba előnyei

A kisméretű otthonok néha kihívás elé állítják a többgyermekes szülőket, ami a gyerekszobát illeti. Az, hogy a testvérek egy szobán osztozzanak tulajdonképp nem ördögtől való dolog, sőt, sokak szerint nem az a legjobb megoldás, ha a gyermek a kiságy után rögtön elszeparálva külön helyiségbe költözik. Könnyedén összekovácsolhatja a testvéreket az, ha közös gyerekszobában laknak, ami az együtt töltött idő miatt szorosabb köteléket alakít ki köztük. Arról nem is beszélve, ha az egyik gyermek pár évvel idősebb, jobban oda tud figyelni a kisebb testvérre is, így ha rosszat álmodik vagy az éjszaka folyamán bármi történik, a nagyobb jelezni tudja a szülőknek. Ezek az események megtanítják gyermekeinket arra, hogy felelősek egymásért és erősíti is a köztük lévő köteléket.

Saját birodalom egy szobán belül

Ugyanakkor, ha közös gyerekszoba berendezésére adjuk a fejünket, azzal nem árt tisztában lennünk, hogy ennek főleg kisgyermek korban van létjogosultsága. Ahogy a gyermekek cseperednek, egyre inkább igénylik majd a privát szférát. Ezért már a szoba kialakítása során is gondolhatunk arra, hogy két saját birodalmat próbáljunk kiépíteni a közös gyerekszoba falain belül. Egy kis kreativitással, és praktikus bútorelemekkel megoldhatjuk a szoba fizikai szeparálását, például egy széles, fakkos játéktárolóval. Amellett, hogy ez a bútorelem egyfajta térelválasztóként is funkcionál, rengeteg plusz pakolási lehetőséget is biztosít, ami valljuk be, egy közös gyerekszoba esetén csak jól jöhet!

Testvérek, közös gyerekszobában

Bútorok, amik jól fognak jönni

Az, hogy pontosan milyen bútorok kerüljenek a közös gyerekszobába, nagyban függ a gyermekek életkorától, de vannak olyan bútorelemet, amikből nem árt, ha beszerzünk kettőt is. Ilyen nélkülözhetetlen elem az ágy, amelyből mindenképp érdemes kettőt beszerezni, hogy mindkét gyermeknek legyen saját alvóhelye, ez is erősíti bennük a magánszféra jelenlétét.

Multifunkciós kombi babaágy

Ha szeretnénk egy praktikus, hosszú távú befektetést, akkor válasszunk kombi babaágyat! A multifunkciós kombi babaágyak amellett, hogy a kezdeti időszakban babaágyként és pelenkázóként is funkcionálnak egyszerre, később ifjúsági ággyá és íróasztallá is alakíthatók. Így tehát, ha két gyermek osztozik egy szobán, és a nagyobb már megörökölte az ifjúsági ágyat, egy magasító vásárlásával ugyanolyan magasságba lehet alakítani a kiságyat és a komódot, mint eredetileg. Így akár egy bútort két gyermek is tud egyszerre használni! 

Szekrény

Nagyszekrényekből a rendelkezésre álló hely függvényében tudunk válogatni, de az biztos, hogy jó sok tárolóhelyre lesz szükség! A Faktum kínálatában rengeteg praktikus nagyszekrényből választhattok, amelyekben elfér majd minden ruha, játék és más kincsek is.

Íróasztal

A gyermekek közti korkülönbség alapján szükségetek lehet íróasztalra is. Főként, ha az egyik gyerkőc már kisiskolás, mindenképp kell egy hely, ahol nyugodtan tanulhat, házit írhat. Amennyiben viszont mindketten már abban a korban vannak, hogy igénylik a saját munkaterületet, más a helyzet. A hely függvényében érdemes inkább kettőt beszereznetek, hogy ez ne lehessen a testvérek közti vita forrása.

Reméljük, hogy sikerült néhány hasznos gondolattal segítenünk a közös gyerekszoba berendezését! Látogass el webshopunkra, és rendezd be a közös szobát minőségi és praktikus Faktum bútorokkal! További tippekért és hasznos tartalmakért kövesd a Faktum Facebook oldalát!

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft
Faktum