KISÁGY MATRAC- HOGYAN VÁLASZD KI A MEGFELELŐT A KISBABÁDNAK!

A kiságy matrac a babák alvóhelyének egyik leglényegesebb része, egy olyan bababútor kiegészítő, amely a fejlődés legfontosabb szakaszában támogatja gyermekedet. Pontosan ezért nem mindegy, hogy milyet választasz! Lehet, hogy nem is gondoltad volna, azonban a babák az első hónapokban naponta csaknem 18 órát töltenek a matracon. Úgy tartják, hogy egy baba 2 év alatt annyi órát alszik, mint egy felnőtt 5-6 év alatt, így a minőségi matrac elengedhetetlen. Következő cikkünkből megtudhatod, hogyan válaszd ki a megfelelő matracot kisbabádnak!

A baba számára megfelelő matrac kiválasztásakor fontos, hogy a biztonságra, a kényelemre és a belélegzett levegő minőségére is odafigyelj. Így gyermeked kényelmesen helyezkedhet el a kiságyában, és élvezheti a nyugodt éjszakákat, kevesebb ébredéssel. Mindemellett a minőségi alvás előnyeit élvezheti majd, amely hosszú távon segíti a fizikai és pszichológiai fejlődését. Lássuk, hogy mire érdemes odafigyelned a választásnál!

A biztonságos kiságy matrac kiválasztása a baba számára

A megfelelő matrac segíti a könnyed átfordulást és a szabad levegőhöz jutást babánknak.

Fontos, hogy olyan matracot válassz, amely tökéletesen illeszkedik az ágy méreteihez! A matrac és a kiságy rácsai között nem lehet hely, hiszen veszélyes lenne a rést törölközővel vagy feltekert paplannal kitölteni. 

A megfelelő kiságy matrac elengedhetetlen

Ahhoz, hogy minőségi alvást biztosíts a kisbabád számára, miközben vigyázol az egészségére, a jólétére és a környezetére, fontos, hogy a természetes anyagokból készült matracokat részesítsd előnyben. A szintetikus anyagokkal ellentétben ezekben nincs kőolajszármazék, és puhábbak a bőr számára. 

Hipoallergén matracaink garantáltan nem tartalmaznak vegyi kezelést vagy mérgező oldószereket, így sokkal kisebb az allergiás reakció kockázata, amikor a baba érintkezik a matraccal. 

A természetes anyagok emellett légáteresztőbbek, jó légáramlást biztosítanak a szálak között, így a nedvesség jobban távozik, és a baba sokkal kevésbé izzad, ami csökkenti az éjszakai ébredések kockázatát.

Kókuszbetéttel ellátott matracaink pedig olyan természetes anyagokból készültek, amelyek kiváló nedvességelvezetést biztosítanak, így korlátozva a baktériumok és a poratkák elszaporodását. Alapanyaga a préselt kókuszrost, mely teljesen bababarát, és 100% pamut huzattal együtt adjuk.

Minden Faktum kiságy matrac pamut huzattal van ellátva, a kifogástalan higiénia garantálása érdekében pedig gépben mosható. A baba matracának védelme érdekében ne feledkezz meg a matracvédővel való védelemről sem! Ehhez válassz légáteresztő matracvédőt! Mindemellett kerüld a PVC párnákat, amelyek akadályozzák a légáramlást, és izzadást, valamint kényelmetlenséget okoznak a babának!

A legbiztonságosabb matracok szilárdak, laposak és vízálló huzattal védettek.

Hogyan válaszd ki a megfelelő matracot és ágyneműt a baba számára?

A legbiztonságosabb matracok szilárdak, laposak és vízálló huzattal védettek.

Hol aludjon a kisbabám?

A babának a legjobb, ha a saját, tiszta, sík, elkülönített alvóhelyén, például a kiságyon vagy a mózeskosárban alszik. Fontos, hogy a kisbabáknak javasolt az első hat hónapban ugyanabban a szobában aludnia, ahol Te is alszol! Nappal és éjszaka egyaránt.

Kiságy matrac és ágynemű a babának: mire kell figyelni? 

  • Használj jó állapotú, szilárd, lapos, vízálló huzattal védett matracot. A vízálló huzat vagy lepedő segít tisztán és szárazon tartani a matracot, mivel könnyedén levehető és kimosható.
  • Győződj meg arról, hogy a baba matraca jó állapotban van, és megfelelően illeszkedik a mózeskosárhoz vagy a kiságyhoz! 
  • Ne használj báránybőrt a kiságyban! Fontos, hogy a baba alvóhelye szilárd, sík és vízálló huzattal legyen ellátva. A báránybőr hozzáadása csökkentheti a keménységet és növeli a túlmelegedés kockázatát. 

Kerüld a puha vagy terjedelmes ágynemű használatát!

A lepedőket és takarókat szorosan tűrd be! Aludjon a baba lábtól-lábig helyzetben (a lábak a kiságy alján legyenek, hogy ne tudjon lefelé kúszni a takarók alatt). Ha a babának extra takaróra van szüksége, győződj meg róla, hogy az könnyű legyen!

Alternatívaként választhatsz egy jól illeszkedő babahálózsákot is! A legtöbb gyártó nem a baba életkora, hanem egy bizonyos súly, -általában  4 kg elérésekor- ajánlja a hálózsákot, ezért használat előtt mindenképp ellenőrizd a termék útmutatóját!

Fontos- minden alvási időszak előtt távolítsd el a puha játékokat a kiságyból!

A kerülendő ágyneműk konkrét típusai: 

  • Súlyozott pólyák 
  • Súlyozott takarók 
  • Súlyozott hálózsákok 
  • Paplanok 
  • Párnák
  • Báránybőr

Szivacsmatrac 

A kiságy matrac piac legnépszerűbb modelljei közé tartoznak a szivacsmatracok, amelyek szintetikus szivacsszerű anyagból készülnek, jellemzően levehető védőhuzattal. Mindemellett lehetőség van hipoallergén habszivacs változatok vásárlására is, melyek kínálatunkban is elérhetők több méretben!

A szivacsmatracok különösen ajánlottak a kisebb csecsemők számára, amikor nem túl nehezek, és kevesebb alátámasztásra van szükségük. A legtöbb kiságy-, mózeskosár- és babakocsi-matrac alap habszivacsból készül, gyakran szellőzőnyílásokkal a fejrészen. Az utazóágyakhoz mellékelt szabványos matracok is jellemzően szivacsmatracból készülnek, mivel könnyűek és könnyen szállíthatóak.

Tudjuk, hogy nem egyszerű a választás, ami a kiságy matracokat illeti.! Webáruházunkban úgy válogattuk össze a szivacsmatracokat, hogy a legnépszerűbb babaágy méretekhez is elérhetők legyenek.

Kókusz matrac 

kókuszbetét huzattal ellátott kiságy matrac nem szintetikus, környezetbarát megoldásnak számít. A természetes szálas babamatracok olyan anyagokból készülhetnek, mint a kókuszrost, a mohair, a lószőr, a gyapjú, a természetes latex, a gyapjú vagy a kasmír. 

A legkedveltebb azonban a kínálatunkban is megtalálható kókuszrost kiságy matrac, mely teljesen bababarát. Tökéletesen szellőzik, nem engedi, hogy a poratkák, baktériumok elterjedjenek benne. Ezek a matracok hipoallergének, és arról is ismertek, a gyermek nem tud túlmelegedni az éjszaka során. A kókuszbetét huzattal ellátott kiságy matrac mindemellett jellemzően nagyon tartós és jó alátámasztást biztosít.

Rugós matrac

A rugós matracok erős tekercsrugókból állnak és habszivacs burkolat, valamint huzat veszi körül őket. Az acéltekercsek miatt természetesen nehezebbek, mint a habmatracok, így kevésbé alkalmasak utazáshoz.

A rugós matracok általában hosszabb ideig tartanak és jobban megőrzik alakjukat, mint a habmatracok. Mivel azonban a rugók egy nyitott magban vannak, nem tudnak önállóan reagálni a baba alakjára vagy testtartására, így nem ajánljuk.

A kiságy matrac kiválasztása nem egyszerű feladat

Láthatod, hogy a piacon többféle opció is elérhető, és a kiságy matrac kiválasztása kritikus fontosságú a baba kényelmének és biztonságának szempontjából. A matracnak tökéletesen illeszkednie kell a kiságy méreteihez, biztosítva a megfelelő támogatást és biztonságot. A minőségi alvás érdekében érdemes természetes anyagokból készült matracot választani, melyek légáteresztők, hipoallergének és nem tartalmaznak káros anyagokat.

Akár a szivacsmatracra, akár a kókuszmatracra esne a választásod- webáruházunkban megtalálhatod a kisbabád számára legmegfelelőbb matracot!

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft
Faktum