Formák és minták – Milyen legyen a babaszoba?

A babavárás egyik legnagyobb kérdése a szülők számára a babaszoba: milyen legyen a babaszoba? Számos blogbejegyzést olvashatunk a témában, mi is rengeteg tanácsot írtunk már ezzel kapcsolatban, azonban a babaszobai formákról és mintákról kevés szó esett. Jelen blogbejegyzésben erről szedtük össze a legfontosabb tudnivalókat a leendő szülőknek.

A babaszoba kialakításának lépéseinél már érintettük a megfelelő színek kiválasztását. Ma már nem csak kékek lehetnek a fiús babaszobák és rózsaszínek a lányos babaszobák, hiszen számos trendi babaszobai szín van a palettán. Manapság a szülők többsége sok esetben a letisztult színvilágot szereti, azonban sokan kedvelik valamilyen téma köré felépíteni a babaszobát, amely sok esetben eltérő minták alkalmazását is jelenti. A különböző minták és formák pedig jó hatással lehetnek az újszülöttre, így érdemes átgondolni a dizájnt e tekintetben is.

Fekete-fehér – avagy babageometria a babaszobában

Első hallásra sokaknak talán barátságtalannak tűnhet, de ez a két szín fejleszti a legjobban az első időszakban a kisbabát. Mivel az újszülöttek még csak elmosódó árnyakat érzékelnek, a színek közötti különbségeket nem kevésbé ismerik fel, így a monokróm szoba jó választás lehet.

A monokróm babaszobában elhelyezhetünk különböző formákat a babageometriához hasonlóan. A babageometria a vizuális serkentése, a babák agyának fejlesztésére szolgál. Az első időszakban a babák intenzívebben érdeklődnek a fekete-fehér minták iránt, így ha a szülők is szeretik ezeket a színeket, akkor érdemes elgondolkozni ezen a megoldáson.

Babaszobai formák és minták – Mi az ideális arány?

Amikor a babaszobában fellelhető formák és minták szóba kerülnek, sokan első kérdésként azt teszik fel, hogy mennyi az ideális minta a szobában. Erre nincs helyes válasz, hiszen mindenkinek magának kell megtalálnia a harmonikus egyensúlyt a tekintetben. Ma nagyon divatosak az úgynevezett téma szerinti szobák, azaz amikor a babaszobát egy téma köré építi fel a család. Lehet ez egy mesehős alapján is, de ma már a szafari minták is igen népszerűek.

Egy-egy témához kapcsolódóan a kiegészítők és dekorációk mellett a falon, de akár a bababútoron is visszaköszönhetnek a minták, így a szülők számára a lehetőségek száma már szinte korlátlan. Amire viszont mindenképp érdemes figyelni, hogy igyekezzünk olyan megoldást választani a minták és formák választása során, amelyek hosszabb ideig is megfelelnek igényeinknek, illetve gyermekünknek.

Minták és formák a babaszoba bútorain

Bútorcsaládjaink közül a vásárlóknak több esetben is van lehetőségük mintával, illetve minta nélkül kérni az egyes bútordarabokat. A Holly Classic névre keresztelt bútorcsaládunk évek óta a vásárlók egyik kedvence. Az anyagok, a felületek már önmagukban is gyönyörűek, választható „Floral” mintánk viszont még különlegesebbé és egyedibbé teszi. Lányos szobákban hosszú évekig biztos pont, hiszen ez a mintázat, egy tini szobájában is megállja a helyét. Egyik személyes kedvencünk a macis és felhős mintával is kérhető Poppi bútorcsalád. A bájos figurák számtalan történetet ihletnek, akár attól függően is, hogy hogyan kerülnek a bútorelemek egymás mellé.

Azon családoknak, akik egy kicsit az állatminták felé kalandoznának, ajánljuk a Makaó termékcsaládunkat, amelynek jellegzetes kérhető mintája a Zsiráf. A cuki minta kisfiúk és kislányok szobájában is jól mutat, de egy szafari stílusú szobában is el tudjuk képzelni. Ugyanezen mintával kérhetők a Mia termékcsalád darabjai is, így elmondható, hogy aki zsiráfos mintára vágyik, bőven válogathat kínálatunkból.

Ahogyan a fentiekben is olvasható, a babaszobában található formák és minták megjelenítésére számos lehetőség van. A Faktumnál kiváló minőségű bútorainkkal tudunk ebben segíteni a családoknak, így érdemes nézelődni webshopunkban, vagy ellátogatni márkaboltjaink, vagy partnerüzleteink egyikébe.

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft
Faktum