3+1 ötlet kicsi gyerekszoba berendezéséhez

A gyerekszoba tervezés és berendezés egy izgalmas feladat a (leendő) szülők számára. Ugyanakkor nagy kihívással járhat, ha a gyerekszoba kicsi. Ne aggódj, ha korlátozott is a rendelkezésre álló hely, akkor sem lehetetlen egy stílusos gyerekszoba kialakítása! Az alábbiakban a kicsi gyerekszoba berendezésére hozunk néhány ötletet.

1. Kicsi gyerekszoba ≠ Kicsi bútorok

A kicsi gyerkszoba nem jelenti azt, hogy a bútoroknak is kicsinek kellene lenniük, vagy bármilyen bútort is hanyagolnunk kellene. Kisebb méretű gyerekszoba esetén elsősorban a praktikusságra és a sokoldalúságra kell törekednünk, ezzel tudjuk a hely adta korlátokat ellensúlyozni.

Éppen ezért fontos, hogy olyan gyerekszobabútort válasszunk, amelyek több funkciót is ellátnak. Ilyen lehet például a kombi kiságy, amely 120*70 cm-es. Ez a szülők egyik kedvence, hiszen a kiságy mellett a pelenkázó is a bútor részét képezi, így a két legfontosabb bútorelem egy vásárlás alkalmával beszerezhető. A fentieket tekintve elmondhatjuk, hogy ez egy igazi jolly joker gyerekszobabútor kis szobába.

Amennyiben mégis külön szeretnénk a babágyat és a pelenkázó komódot megoldani, úgy a legkisebb méretű, 120 cm-es babaágyak választását javasoljuk. Ez esetben azonban érdemes ágyneműtartót is vásárolni hozzá, amelybe elrejthetjük a baba dolgait, így elkerülve a kicsi gyerekszobában a rendetlenséget.

2. Játék a színekkel

A megfelelő színek és minták nemcsak a szoba hangulatát befolyásolják, de segíthetnek optikailag nagyobbá tenni a rendelkezésre álló teret. Napjainkban néhány trendi szín az uralkodó a gyerekszobákat tekintve, de vannak olyan klasszikusok, amelyek soha nem mennek ki a divatból, sőt még a teret is nyújthatják. Ilyen például a fehér, világoskék vagy halványsárga.

Ha ezek túl egyszerűnek tűnnek, akkor használj mintás tapétákat vagy függönyöket. Ezek segítségével érdekes vizuális elemekkel gazdagíthatod a gyerekszobát. Fontos azonban, hogy a különböző mintákkal ne legyen túlzsúfolt érzete a kicsi gyerekszoba tulajdonosának sem.

3. Falak és a szoba magasságának kihasználása

Kicsi gyerekszoba esetén érdemes kiasználnod a falakat is a tárolásra. A falipolcok ugyanis kiválóan alkalmasak könyvek, játékok és díszek tárolására. Ezekből pedig egy kisgyermekes család esetén nincs hiány.

Emellett érdemes a gyerekszoba magasságát is kihasználnod. Válassz magas, keskeny bútorokat, amelyek nagy tárolókapacitással rendelkeznek. Ilyenek lehetnek a a kétosztású nagyszekrények, amelyben az akasztós ruháknak is találsz elég helyet, de a nyitott polcokon akár a játékokat és egyéb apróságokat is elrendezheted.

+1. Légy kreatív!

Merj kreatív lenni a tárolás terén! Használj ki minden lehetőséget a rejtett tárolók kialakítására. A tárolókosarak alkalmazása hasznos a kicsi gyerekszoba berendezése során, amelybe az éppen nem használt játékokat, könyveket bele tudja dobni akár a gyermek is, így gyorsan rendezettebbnek tűnik a szoba.

Bízunk benne, hogy a fenti ötletek és praktikus bútorelemeink segíthetnek abban, hogy a kisgyerekek kicsi szobája praktikus és letisztult legyen. Ne feledd, a legfontosabb, hogy a gyerekek számára egy olyan környezetet teremts, amelyben kényelmesen érzik magukat és örömmel tölthetik el az idejüket!

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft
Faktum