Tippek a babaszoba berendezéséhez!

A szülővé válás rengeteg feladattal jár, azonban kétségkívül az egyik legfontosabb teendő a baba szobájának berendezése. Ennek a tapasztalatnak része a megfelelő bababútor beszerzése is. Nehéz leszűkíteni, hogy mire van igazán szükség a baba szobájába, így összegyűjtöttük a legfontosabb szempontokat, amiket érdemes figyelembe venned, illetve a tavalyi év 5 legnépszerűbb termékét is a könnyebb választás érdekében. Lássuk!


Tippek a babaszoba berendezéséhez

Mielőtt belekezdtek a babaszoba berendezésébe, határozd meg, hogy mennyi hely áll rendelkezésére, milyen stílust szeretnél viszontlátni, és mennyi pénzt tudtok erre fordítani! Inspirálódj gyerekszoba és bababútor témában az internetről, magazinokból.

Miután elvégezted a kutatást, és elkezdted tervezni a gyerekszobát, lehet, hogy több izgalmas ötlet is lesz, amelyekbe beleszeretsz. Nézzük, hogyan is állj neki a babaszoba berendezésének!

A bababútor vásárlása előtt tervezz! 

Mennyi helyed van? Ez az egyik legfontosabb szempont, amikor a kisbabád szobájára vonatkozó vásárlási döntéseket meghozod. A hely mérete határozza meg, hogy kis, normál vagy nagyméretű kiságy fér-e el. Mindemellett abban is segít, hogy lehet-e komód és pelenkázó asztal, vagy ki kell választanod, hogy mely elemeket foglald bele, és melyeket nélkülözd.

Ha bőséges a hely, nagyobb szabadságot kapsz, hogy tárold és rendszerezd az összes olyan tárgyat, amelyre a babának szüksége lesz. Ha azonban szűkös a hely, akkor kreatívnak kell lenned minden bababútor összeválogatása során. Például külön komód és pelenkázó helyett lehet, hogy egy kombi babaágy lesz az optimális megoldás. Mielőtt bármit is vásárolnál, először is mérd le a szobát! Ne felejtsd el, amikor a tervet készíted, ha kicsit nagyobb lesz a baba, legyen játszó felület is a szobában.

A terv véglegesítése során ne feledd, hogy mindig a biztonságot helyezd előtérbe! Ebben az esetben a következőkre lesz szükséged:

  • Tartsd a bútorokat (különösen a kiságyat) távol minden hőforrástól!
  • Ne zsúfold tele a szobát bútorokkal és egyéb tárgyakkal!
  • Kerüld el, hogy a kiságyat túl közel helyezd az ajtóhoz, ablakokhoz, konnektorokhoz, kábelekhez, villanykapcsolókhoz és szellőzőkhöz!
  • Fedd le a konnektorokat, és tartsd a vezetékeket a kisgyermek elérhetőségein kívül!
  • Gondoskodj arról, hogy a kiságy jó távolságra legyen a gyermekszoba egyéb bútoraitól

A fenti lista csak néhány olyan intézkedést tartalmaz, amellyel biztosíthatod, hogy gyermeked biztonságban legyen a szobában.

Most, hogy tisztában vagy a hely és a biztonság kérdésével, lássuk, hogy milyen darabokra lesz valójában szükséged?

Milyen alapvető darabokra lesz szükséged?

Erre a kérdésre nem egyszerű válaszolni, mert a költségvetés is nagy szerepet játszik abban, hogy milyen darabokat tudsz megvásárolni a kicsinek. Íme pár alap bababútor, amelyek szükségesek lehetnek a babaszobában: 

A másik fontos kérdés, hogy mennyi tároló helyre van szükséged? Azaz hány és mekkora szekrény fér el a szobában és mennyire lesz szükséged? Amikor megszületik a baba, nem is gondolnánk, hogy idővel mennyivel több helyet foglalnak a kisruhái, játékok, és a babaápoláshoz szükséges termékek.

A szekrények kiváló befektetési darabok, amelyek kitartanak hosszú éveken keresztül. Akkor is nagyszerűek, ha több gyermeket tervezel, mivel egy minőségi darab továbbadható egyik gyermekről a másikra.

A minőségi bútorok, -különösen a babaszobában-, általában drágábbak. Azonban hosszú távú befektetésként kell rá gondolni, ami kitarthat a gyermek tinédzser koráig.

A bababútor vásárlás nem könnyű feladat, ezért összegyűjtöttük a 2023-as év 5 legnépszerűbb modelljét, hogy segítsünk a döntésben. Lássuk!

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft
Faktum